Opis / Nota wydawcy / Synopsis:
"Historia naturalna i moralna jedzenia", Toussaint-Samat Maguelonne

"Historia pokarmów jest w istocie historią ludzkości. Łatwiej zrozumieć epokowe zdarzenia, wiedząc, że Luter gorszył się jedzeniem masła w wielkim poście, Ludwik XIV przepadał za truskawkami, a Ludwik XV nie mógł przełknąć kawioru od cara Piotra Wielkiego. Kolejne epoki w rozwoju ludzkości niosły nowe sposoby żywienia, a za nimi szły nowe wynalazki, profesje, instytucje i mity. Autorka łączy w tej książce dzieje żywności i potraw z ""moralną"" historią jedzenia, opowiadając smakowicie o zwyczajach, symbolach i związanych z nimi zdarze…

Zobacz więcej…

Recenzje:
"Historia naturalna i moralna jedzenia", Toussaint-Samat Maguelonne

Brak recenzji

Książka informacje
"Historia naturalna i moralna jedzenia", Toussaint-Samat Maguelonne

Tytuł:

Historia naturalna i moralna jedzenia


Autor: Maguelonne Toussaint-Samat

Wydawca:WAB - Wydawnictwo W.A.B.
Kategoria,
Rodzaj:
[max: 3]
Historia

Oprawa:twarda
Rok wydania:2002
ISBN /ISSN:83-88221-32-9
Zobacz więcej…
Dodaj słowo kluczowe

Słowa kluczowe:
"Historia naturalna i moralna jedzenia", Toussaint-Samat Maguelonne

Brak dodatkowych słów kluczowych.

Dodaj komentarz

Komentarze:
"Historia naturalna i moralna jedzenia", Toussaint-Samat Maguelonne

Pozycja niekomentowana

Oceny

Brak ocen
Oceń książkę
Historia naturalna i moralna jedzenia
Ogólna ocena książki

Treść

Tłumaczenie

Okładka

Wykonanie
Oceń jeden lub kilka elementów książki.

Narzędzia

Wpisał:

  • Data wpisu:
    2005-03-22 01:03:41
Użytkownik: niezalogowany
i-ksiazka.pl | Kontakt i-ksiazka.pl | Regulamin i-ksiazka.pl
Wszystko dla książki © Aria Design 2002⁄2005